Μαθήματα

Παιδικό Κρουστόφωνο

Παιδικό Κρουστόφωνο

Εγγραφές ανοιχτές

Το "Παιδικό Κρουστόφωνο" απευθύνεται σε παιδιά ηλικίας 6 ετών, με ή χωρίς γνώσεις μουσικής. Βασίζεται στα πρότυπα της μουσικοκινητικής αγωγής σε ότι αφορά στη μάθηση μέσω του παιχνιδιού, στην ομαδικότητα και στη συνεργασία, προχωράει όμως σε πιο συνειδητή γνώση των μουσικών εννοιών, της τεχνικής των οργάνων, της οργανογνωσίας, των μουσικών ειδών και εισάγονται και οι πρώτες γνώσεις της θεωρίας της μουσικής.

Συγκεκριμένα δουλεύουμε την ανάγνωση νοτών στο πεντάγραμμο και το παίξιμο στο μεταλλόφωνο και εξασκούμαστε σε διάφορους ρυθμούς σε κρουστά όργανα. Δημιουργούμε  συνοδείες για τα κομμάτια, ερχόμαστε σε πρώτη επαφή με την αρμονία και φτιάχνουμε ενορχηστρώσεις. Αυτοσχεδιάζουμε, παίζοντας τις δικιές μας ηχοϊστορίες. Διευρύνουμε τις γνώσεις μας πάνω στις μουσικές και στα μουσικά όργανα του κόσμου. Αλλά φυσικά συνδυάζουμε τη μάθηση με το ανάλογο παιχνίδι, την κίνηση, τις προβολές και τις κατασκευές ή τις ζωγραφιές.

Σκοπός μας είναι να κάνουμε τα παιδιά να αγαπήσουν τις μουσικές δραστηριότητες (ακρόαση, παίξιμο, σύνθεση) πριν προχωρήσουν στην εκμάθηση κάποιου οργάνου.

Το μάθημα είναι 90λεπτο, μία φορά την εβδομάδα. 

Υπεύθυνος Τμήματος (1 Υπεύθυνος)

Βίκυ Χουζούρη

Κλασικά κρουστά, Ντραμς, Μουσικοπαιδαγωγικά