Νέα

 

Το εργαστήρι "Του Κύκλου η Μουσική" προσφέρει έναν τρόπο να φτιάχνεις μουσική χωρίς όργανα, μέσα σε ένα περιβάλλον μη λεκτικής επικοινωνίας, ελεύθερο από κριτική, ανοιχτό στον πειραματισμό και τον αυτοσχεδιασμό, με σκοπό την ανθρώπινη σύνδεση μέσα από την ροή της μουσικής.

Μέσα σε έναν κύκλο με δύο συντονίστριες, η ομάδα ενσωματώνει τα κρουστά του σώματος (body percussion), τον φωνητικό αυτοσχεδιασμό, την κίνηση, τον ρυθμό, το κυκλικό τραγούδι, ομαδικά παιχνίδια και χορούς.

Το Κρουστόφωνο αφιερώνει τον Φεβρουάριο στην μουσική παράδοση της Αφρικής και διοργανώνει το Σάββατο 19 και την Κυριακή 20 Φεβρουαρίου σεμινάρια Αφρικάνικων Κρουστών και Αφρικάνικου Χορού για αρχάριους και προχωρημένους, σε συνεργασία με τη σχολή SELI KANOU, West African Dance & Music School. 

Ένας νέος κύκλος μουσικοπαιδαγωγικών και καλλιτεχνικών σεμιναρίων ξεκινάει φέτος, με τίτλο "Μουσική και τέχνες στην εκπαίδευση του σήμερα" συνδιάζοντας τη δια ζώσης και τη διαδικτυακή διδασκαλία, όπως το απαιτεί η εποχή μας. Σας προσκαλούμε την Κυριακή 3 Οκτωβρίου 2021, στις 18.30 - 20.30, στο ανοιχτό διαδικτυακό εισαγωγικό σεμινάριο όπου θα γίνουν σύντομες εισηγήσεις γύρω από τις θεματικές όλων των σεμιναρίων του ετήσιου κύκλου από τους εισηγητές μας. Μαζί μας θα έχουμε την Ολυμπία Αγαλιανού, τον Νίκο Θεοδωρίδη, την Μίτσυ Ακογιούνογλου, την Ειρήνη Λαρδούτσου, τη Μαίη Κοκκίδου, τον Γιάννη Μυγδάνη, την Άννα Καραμήτσου, την Μαριάννα Ερκέκογλου και τους Redicolo. 

Δωρεάν δοκιμαστικά μαθήματα - Έναρξη σχολικού έτους 2019-20

Μετά από μεγάλο διάστημα αποχής από τα δια ζώσης μαθήματα, το μουσικό εργαστήρι Κρουστόφωνο ξαναζωντανεύει και σας προσκαλεί να δοκιμάσετε δωρεάν και να εγγραφείτε στα τμήματά του. Πλήθος από εργαστήρια μουσικής, κρουστών και ατομικών μαθημάτων οργάνων, για μικρούς και μεγάλους, καθώς και επιμορφωτικά σεμινάρια για ενήλικες σας περιμένουν.
Για την καινούρια χρονιά έχουμε φροντίσει να προσαρμόσουμε τον αριθμό των ατόμων σε κάθε τμήμα, σύμφωνα με τις υπάρχουσες οδηγίες, και να μεριμνήσουμε για τις κατάλληλες συνθήκες υγιεινής στους χώρους μας, απολυμαίνοντας τακτικά, χρησιμοποιώντας φίλτρα άνθρακα και HEPA για τον καθαρισμό του αέρα και τοποθετώντας αντισηπτικά σε όλες τις αίθουσες.