Μπάντα Δρόμου

Μπάντα Δρόμου

Μπάντα Δρόμου

Η Μπάντα Δρόμου του Κρουστόφωνου δημιουργήθηκε το 2003 ως αποτέλεσμα των εργαστηρίων ενηλίκων που λειτουργούν στο Κρουστόφωνο. Την καλλιτεχνική διεύθυνση σήμερα έχει ο Χρήστος Ερκέκογλου, ενώ μέχρι το 2008 συνδιεύθυνε και  η Μαρία Σκεπαρνιά.

 Μέσα από το ρυθμό, το τραγούδι και τη μουσικοκινητική δράση, τα μέλη της Μπάντας εξερευνούν και ικανοποιούν αρχικά τη δική τους ανάγκη για δημιουργική έκφραση και επικοινωνία. Κάνοντας πράξη τη γενικότερη φιλοσοφία του Κρουστόφωνου,  σχετικά με την πρωτογενή ενέργεια που  κρύβουν τα απλά και προσιτά μέσα (κρουστά όργανα, σώμα, φωνή, παιχνίδι),   χρησιμοποιούν  τα νταούλια, τα αφρικάνικα τύμπανα, τα ντέφια, τις κουδούνες, τις σφυρίχτρες, τις μαράκες, τα ταμπούρα και πλήθος άλλων κρουστών  που με τους ξέφρενους ρυθμούς τους, εμψυχώνουν και παρασύρουν το κοινό σε ένα τρελό πανηγύρι. Η δύναμη των κρουστών και οι δονήσεις του ρυθμού παρακινούν το κοινό να συμμετέχει στο χορό και το τραγούδι. 

Η Μπάντα Δρόμου του Κρουστόφωνου αποτελείται από 18-25 άτομα που παίζουν, τραγουδούν και κινούνται σε βραζιλιάνικους, αφρικάνικους, latin και ελληνικούς ρυθμούς με κρουστά και πνευστά όργανα. Έχει τη δυνατότητα να παίξει είτε σε πλατείες και δρόμους  χωρίς ηχητική υποδομή, είτε επί  σκηνής με μικροφωνικές εγκαταστάσεις.
Έχει πάρει μέρος σε πολλά happenings ή συναυλίες μεταξύ των οποίων στο συνέδριο της ΕΕΜΕ στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης το 2007 και στα συνέδριa της  ISME  στη Μπολόνια της Ιταλίας το 2008, στο Πεκίνο τον  Αύγουστο του 2010 και στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης το 2012.

Τα κοστούμια με τα οποία εμφανίζεται η μπάντα από το 2013 είναι δημιουργία της Χρύσας Μάντακα.