Τα πρόσωπα

Βίκυ Χουζούρη

Βίκυ Χουζούρη

Κλασικά κρουστά, Ντραμς, Μουσικοπαιδαγωγικά

kroustophonovicky@gmail.com

Είναι διπλωματούχος κλασσικών κρουστών. Σπούδασε στο Σύγχρονο Ωδείο Θεσσαλονίκης με καθηγητή το Λ. Αγγουριδάκη και στην ακαδημία “Franz Liszt”  της Βαϊμάρης, με καθηγητές τους D. Punto, K. Tresselt, G. Glaesser.

Παρακολούθησε τον μονοετή κύκλο σπουδών μουσικοπαιδαγωγικής επιμόρφωσης στο Μουσικό Κολλέγιο Θεσ/νίκης (με τις Π.Λιάτσου και Χ.Παπανικολάου). Έκανε σπουδές drums με τους Κ. Παγωνίδη και Δ. Μπάρμπα. Επίσης παρακολούθησε σεμινάρια στην Αυστρία και τη Γερμανία σχετικά με το σύστημα Orff και τα Αφρικάνικα Κρουστά και συμμετείχε κατά την διάρκεια των τετραετών σπουδών της στη Γερμανία σε πολλές επαγγελματικές ορχήστρες και σύνολα.
Έχει ασχοληθεί από μικρή με τον χορό (κλασσικό, μοντέρνο και τζαζ) και έχει παρακολουθήσει σεμινάρια φλαμένκο, ινδικού χορού, τάγκο και σάλσα.

Συνεργάστηκε επί 10 χρόνια με την «Ηχόδραση» του Ν. Τουλιάτου. Διδάσκει από το 2001 κλασσικά κρουστά και μουσική προπαιδεία σε δημοτικά και ιδιωτικά ωδεία και σχολεία. (Δημοτικό Ωδείο Κοζάνης και Δ.Ω.Πολυγύρου, Ωδείο Τούμπας Κ. Ματσίγκου, Πρότυπα Εκπαιδευτήρια Θεσσαλονίκης κ.α.) Ήταν μέλος της ορχήστρας δωματίου Contra Tempo και της Ελληνικής Ένωσης για τη Μουσική Εκπαίδευση. Από το 2001 είναι έκτακτο μέλος της Κρατικής Ορχήστρας Θεσ/νίκης και βασικό μέλος του Κρουστόφωνου, όπου διδάσκει σε τμήματα κρουστών και κίνησης και συμμετέχει στα καλλιτεχνικά σχήματά του.