Μαθήματα

Παιδική Κατασκήνωση Κρουστών

Παιδική Κατασκήνωση Κρουστών

Εγγραφές κλειστές

Το Κρουστόφωνο φέτος για πρώτη χρονιά οργανώνει μια κατασκήνωση για παιδιά με θέμα τα κρουστά και το περιβάλλον. Μετά το επιτυχημένο επί χρόνια ΚρουστοφωνοCamp, που απευθύνεται σε μικρούς και μεγάλους, ακούσαμε την επιθυμία σας και ετοιμάσαμε ένα πρόγραμμα διακοπών, ξεκούρασης, καλλιτεχνικής δημιουργίας, μάθησης και ευαισθητοποίησης προς τη φύση. Η κατασκήνωσή μας θα γίνει στον οικολογικό ξενώνα "White Rabbit", στην Ορμύλια Χαλκιδικής, από 21 ως 30 Ιουνίου και απευθύνεται σε παιδιά 7-12 ετών.

Το White Rabbit Guesthouse είναι ο ξενώνας ενός μεγαλύτερου εγχειρήματος, αυτού του Hives Project ή Κυψέλες, το οποίο εμπερικλύει αρχές και έννοιες όπως αυτές της αυτονομίας, της αυτάρκειας, της συνύπαρξης, της συνεργασίας, της αλληλεγγύης, στα πλαίσια λειτουργίας ενός φορέα με κύρια αντικείμενα ενασχόλησής του τη μή τυπική μάθηση, έργα πολιτισμού και περιβαλλοντικής συνείδησης και ευαισθητοποίησης. Βρίσκεται μέσα σε ένα καταπράσινο κτήμα και διαθέτει μεγάλους κοιτώνες και άνετους εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους που εξασφαλίζουν ένα ευχάριστο και ασφαλές περιβάλλον για όλες τις δραστηριότητές μας.

Στο καθημερινό μας πρόγραμμα περιλαμβάνονται μαθήματα κρουστών, μουσικές δραστηριότητες, παιχνίδια στη φύση, κατασκευές, οικολογική ευαισθητοποίηση και περιβαλλοντική εξερεύνηση, μπάνιο στη θάλασσα, χορός-γυμναστική, ψυχαγωγία.
Στα εργαστήρια κρουστών θα εξασκούμαστε κάθε πρωί σε αφρικάνικα και βραζιλιάνικα κρουστά, ελληνικά παραδοσιακά κρουστά, ταμπούρα, ντραμς, κάσες, πιατίνια, ξυλόφωνα κ.α.  Τα εργαστήρια θα είναι ανοιχτά και για παιδιά που δεν θα παραμένουν στον ξενώνα και δεν θα ακολουθούν το υπόλοιπο πρόγραμμα της κατασκήνωσής μας.

Μπορείτε να πάρετε μια ιδέα από το ημερήσιο πρόγραμμά μας:
8.30 Ξύπνημα-ενεργοποίηση
9.00 Πρωινό
9.30 Ανακοινώσεις- τακτοποίηση κρεββατιών
10.00-11.30 Κρουστά
11.40 Δεκατιανό
12.00-13.30 Παιχνίδια στην αυλή-περιβαλλοντικές εξερευνήσεις
13.45 Γεύμα
14.30-17.00 Ξεκούραση
17.15 Μπάνιο στη θάλασσα
18.30 Απογευματινό
19.00 Ατομική καθαριότητα
19.30-20.30 Καλλιτεχνικά παιχνίδια-κατασκευές-χορός
20.45 Βραδινό
21.30 Ψυχαγωγία
22.30 Καληνύχτα!

Το μουσικό εργαστήρι Κρουστόφωνο λειτουργεί εδώ και 20 χρόνια στη Θεσσαλονίκη και εγγυάται για τη φροντίδα και την ασφάλεια των παιδιών καθώς και για τα καλύτερα μουσικοπαιδαγωγικά εκπαιδευτικά προγράμματα που εκτελούνται από τους καταρτισμένους και έμπειρους συνεργάτες του.
Υπεύθυνοι του προγράμματος είναι οι Χρ. Ερκέκογλου (μουσικοπαιδαγωγός, δάσκαλος παραδοσιακών κρουστών) και η Β. Χουζούρη (μουσικοπαιδαγωγός, καθηγήτρια κλασσικών κρουστών).

Το κόστος συμμετοχής στην κατασκήνωση είναι 340€+ΦΠΑ και περιλαμβάνει 9 διανυκτερεύσεις, πλήρη διατροφή, όργανα και υλικά για όλες τις δραστηριότητες.
Για παιδιά που θα παρακολουθήσουν μόνο μαθήματα κρουστών το κόστος είναι 10€/ημέρα ή 70€/όλος ο κύκλος. (Οι τιμές είναι χωρίς ΦΠΑ)

Δεχόμαστε εγγραφές ως τις 31/5/19 με προκαταβολή 140€ για να κλείσουμε τη θέση. Το υπόλοιπο ποσό εξοφλείται ως τις 14/6/19. Για ακυρώσεις ως και 10 μέρες πριν την έναρξη γίνεται επιστροφή της προκαταβολής. Σε κάθε άλλη περίπτωση η προκαταβολή δεν επιστρέφεται.
Εγγραφές για παιδιά που θα κάνουν μόνο το μάθημα κρουστών γίνονται μέχρι να κλείσουν οι θέσεις.

Πληροφορίες και εγγραφές στα 2310861874, 6944503542, 6972222982 και info@kroustophono.gr

Υπεύθυνος Τμήματος (1 Υπεύθυνος)

Βίκυ Χουζούρη

Κλασικά κρουστά, Ντραμς, Μουσικοπαιδαγωγικά