Παραστάσεις

"Ο Πέτρος και ο Λύκος, Άκου να δεις!"

"Ο Πέτρος και ο Λύκος, Άκου να δεις!"

"Ο Πέτρος και Ο Λύκος, Άκου να δεις!"
Διαδραστική μουσική παράσταση για παιδιά 4 –12 ετών, από το Μικρό Παιχνιδοθέμα του Κρουστόφωνου

«Το Μικρό Παιχνιδοθέαμα του Κρουστόφωνου», η νέα ομάδα που δημιουργήθηκε προκειμένου να καλύπτει κυρίως πρωινές και ευέλικτες παραστάσεις, ετοίμασε και παρουσιάζει μια νέα εκδοχή της πρώτης παραγωγής του Κρουστόφωνου, βασισμένη στο γνωστό μουσικό παραμύθι του Προκόφιεφ «Ο Πέτρος και Ο Λύκος». Η νέα αυτή παραγωγή με τίτλο «Ο Πέτρος και Ο Λύκος, Άκου να δεις!» αποτελεί μια επετειακή παραγωγή για τα 20 χρόνια από την πρώτη παράσταση ομώνυμη του Κρουστόφωνου που εφαρμόστηκε με μεγάλη επιτυχία σε παλιότερες δράσεις του Κρουστόφωνου το 1997, το 2002 και το 2012 (σε σκηνοθεσία Ελένης Δημοπούλου, κινησιολογία Μέλπως Βασιλικού, σκηνογραφική-εικαστική επιμέλεια Ηρακλή Κάλτσου, μεθοδολογική εργαστηριακή προσέγγιση "Ελάτε να Παίξουμε" και μουσικοπαιδαγωγική επιμέλεια-διασκευή Νίκου Θεοδωρίδη).

Το γνωστό ρώσικο παραμύθι παρουσιάζεται σε μια σπάνια παραδοσιακή μορφή του και μαζί με τα μουσικά θέματα του Προκόφιεφ, γίνεται η αφορμή γύρω από την οποία οργανώνονται μια σειρά από απρόσμενες μουσικοθεατρικές εικόνες, τραγούδια, ήχους, ρυθμούς και πολλές εκπλήξεις. Το αποτέλεσμα ισορροπεί ανάμεσα στην παράσταση και στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα.

Στο διαδραστικό της μέρος η παράσταση προσφέρει στα παιδιά ευκαιρίες για συμμετοχή σε μουσικοκινητικά παιχνίδια, χορούς, τραγούδι. Ενίοτε, ένα μέρος του προγράμματος μετατρέπεται σε ένα καλλιτεχνικό-παιδαγωγικό εργαστήρι που διανθίζεται με δράσεις παιχνιδιού, εικαστικών, θεατρικού παιχνιδιού, χορωδίας ή ορχήστρας ήχων και ρυθμού. Τα παιδιά γίνονται έτσι συμπαίκτες, συνδημιουργοί και μέλη της παράστασης ή συν-ήρωες του μουσικού παραμυθιού, κερδίζοντας τη χαρά της έκφρασης των νοημάτων και των συναισθημάτων, της δημιουργίας, του ομαδικού πνεύματος, της συνεργασίας, της περιπέτειας-δοκιμασίας που οδηγεί στη βαθύτερη μάθηση και στην αυτοεκτίμηση.

Παίρνουν μέρος οι μουσικοί - εμψυχωτές: Γιάννης Βακαλούδης, Ακριβή Ερκέκογλου, Ναυσικά Θεοδωρίδου, Νεκταρία Λιάσκου, Νίκος Τσόπογλου, Βίκυ Χουζούρη, Αλέξανδρος Χούρος.

Κείμενα - στίχοι, μουσική διασκευή: Νίκος Θεοδωρίδης
Μουσική διδασκαλία και μουσικοπαιδαγωγική επιμέλεια: Δέσποινα Καλανταρίδου, Ν.Θεοδωρίδης
Κινησιολογία: Μέλπω Βασιλικού

Υπεύθυνη επικοινωνίας για το Κρουστόφωνο:
Βίκυ Χουζούρη
Τηλ. 6972222982