Τα πρόσωπα

Βασίλης Στεργίου

Βασίλης Στεργίου

Ντραμς

hr@kroustophono.gr

Ο Βασίλης Στεργίου διδάσκει ντραμς στο Κρουστόφωνο και είναι αυτόν τον καιρό ο drummer των Great Gig.
Γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη το 1968 και ασχολείται με τα drums από 14 ετών. Σπούδασε drums στο Σύγχρονο Ωδείο Θεσσαλονίκης καθώς και αρμονία jazz, ιστορία jazz και θεωρία μουσικής, απ'όπου αποφοίτησε με δίπλωμα. Σπούδασε επίσης κλασσική κιθάρα στο Νέο Ωδείο Θεσσαλονίκης. Υπήρξε μέλος πολλών μουσικών σχημάτων όπως Drums and Stories, Μωρά στη φωτιά, Στρογγυλό κίτρινο και σήμερα είναι ο drummer του σχήματος Great Gig (αφιέρωμα στους Pink Floyd). Επίσης έχει παίξει σε αναρίθμητες μουσικές σκηνές καλύπτοντας ένα τεράστιο φάσμα μουσικών ειδών.
Έχει παρακολουθήσει πολλά σεμινάρια κορυφαίων drummer όπως ο Dave Weckl, ο Billy Cobham και πολλοί άλλοι.
Έχει εργαστεί τουλάχιστον για μια δεκαετία σαν παραγωγός, ηχολήπτης, ενορχηστρωτής, computer programmer και session μουσικός στο στούντιο του Γιώργου Μάνιου συνεργαζόμενους με καλλιτέχνες όπως οι Μπλε, οι Πυξ Λαξ, η Αλέξια, ο Γιώργος Χριστιανάκης, ο Βασίλης Κασούρας, ο Γιώργος Μελίκης, ο Ηρακλής Πασχαλίδης, ο Αγάθωνας και δεκάδες rock και jazz σχήματα. (Πάνω από 120 δίσκοι). Παίζει drums, μπάσο, κιθάρα και πλήκτρα. Με την Αλέξια πρόσφατα κυκλοφόρησε το δίσκο Backyards με δικές του συνθέσεις πάνω σε φωνητικούς της αυτοσχεδιασμούς.
Παράλληλα έχει κάνει τη σύνθεση και τη μουσική επιμέλεια σε δεκάδες θεατρικές παραστάσεις συνεργαζόμενος με τις ομάδες Σχεδιάγραμμα και Πρόβα τα μεσάνυχτα και έχει συνεργαστεί ως μουσικός και ως συνθέτης με το ΚΘΒΕ. (Rock Story, "Θα κάνω ότι μου καπνίσει").
Διδάσκει στο Κρουστόφωνο από το 2007.