Νίκος Θεοδωρίδης - Οι Φίλοι Μας οι Μουζικάντηδες (βιβλίο+cd)

Νίκος Θεοδωρίδης - Οι Φίλοι Μας οι Μουζικάντηδες (βιβλίο+cd)

Σελίδες: 72
ISBN: 960-88888-0-8
Τιμή προσφοράς: €10.00 (+ έξοδα αποστολής)

Οι φίλοι μας οι Μουζικάντηδες είναι ένα βιβλίο με cd που περιλαμβάνει ένα θεατρικό κείμενο συνδυασμένο με μουσική και χορό καθώς και μια πρόταση για παράσταση μουσικού θεάτρου για ή με παιδιά, εμπλουτισμένη με τεχνικές εμψύχωσης, ενεργητικής συμμετοχής και δημιουργικής απασχόλησης.Το θεατρικό κείμενο και οι στίχοι των τραγουδιών είναι του Νίκου Θεοδωρίδη και της Αριάν Κότση και η πρωτότυπη μουσική του Νίκου Θεοδωρίδη. Βασίζεται στο παραμύθι των αδερφών Γκριμ «Οι μουζικάντηδες της Βρέμης» και στο παραμύθι «Οι Μουζικάντες» από την ελληνική παράδοση. Το έργο παρουσιάζεται όπως το επεξεργάστηκε και το πρωτοπαρουσίασε η παιδική σκηνή «Μουσικό Παιχνιδοθέαμα Κρουστόφωνο».
Το βιβλίο αποτελεί ένα ευχάριστο ανάγνωσμα για παιδιά ηλικίας 8-12 ετών και παράλληλα ένα μεθοδολογικό εργαλείο με υλικό για εκπαιδευτικούς- εμψυχωτές που ασχολούνται με την δημιουργική απασχόληση παιδιών προσχολικής και σχολικής ηλικίας. Η ιδιαιτερότητα της έκδοσης έγκειται στο ότι συνοδεύεται από οδηγίες και δραστηριότητες προς τους εκπαιδευτικούς ή τους εμψυχωτές που θέλουν να ανεβάσουν την παράσταση και τους καθοδηγεί να προετοιμάζουν και εμψυχώνουν την εμπλοκή των παιδιών. Στόχος των δημιουργών και συντελεστών της είναι τα παιδιά που θα συμμετέχουν στη διαδικασία ανεβάσματος της παράστασης, να ανακαλύψουν και να αναπτύξουν τόσο θεατρικές-εκφραστικές όσο και μουσικές και χορευτικές δυνατότητες έκφρασης. Ιδιαίτερα στο μουσικό τομέα δίνονται ευκαιρίες για τη δημιουργία μουσικών συνόλων (ντουέτο-τρίο-κουαρτέτο, ηχητική επένδυση), ενώ στο μουσικοχορευτικό τομέα μπορούν να γνωρίσουν διαφορετικά είδη μουσικής και χορού. Παράλληλα, τόσο η επαφή με ένα παραμύθι από την ελληνική και ευρωπαϊκή παράδοση, όσο και η όλη διαδικασία, συντελούν στην ευαισθητοποίηση των παιδιών σε ευρύτερα ζητήματα πολιτισμού, όπως και στην ανάπτυξη του αισθητικού τους κριτηρίου και την ενδυνάμωση της θετικής στάσης και ευαισθησίας τους απέναντι στις τέχνες, οι οποίες ανακαλύπτονται στο «ανθρώπινο» πρόσωπο και τις περιπέτειες των τεσσάρων ηρώων-μουζικάντηδων.
Το CD που συνοδεύει το βιβλίο περιλαμβάνει τα τραγούδια και τη μουσική της παράστασης- καθώς και την οργανική εκδοχή τους ώστε να εξυπηρετεί τη ζωντανή ερμηνεία από τα παιδιά, αλλά και μια ευρύτερη χρήση της. Στο βιβλίο περιέχονται επίσης φωτογραφίες από το ανέβασμα της παράστασης από την παιδική σκηνή του Κρουστόφωνου, εικαστικές σελίδες εργασίας και γενικά η όλη έκδοση δίνει τις βάσεις για την αίσια κατάληξη σε μια παράσταση μουσικού θεάτρου με εξασφαλισμένη την ενεργητική συμμετοχή, την ομαδικότητα και, κυρίως, τον ενθουσιασμό των παιδιών.