Παραστάσεις

Καλαντίσματα και Καλικαντζαριές

Καλαντίσματα και Καλικαντζαριές

Το παιδικό Χριστουγεννιάτικο πρόγραμμα της Παιδικής Σκηνής «Μουσικό Παιχνιδοθέαμα του Κρουστόφωνου» περιστρέφεται γύρω από τα ήθη, έθιμα και τη λαϊκή παράδοση των Χριστουγέννων στην Ελλάδα και σε άλλες χώρες, με πρωταγωνιστές τους σκανταλιάρηδες του δωδεκαήμερου, τους καλικατζαραίους!

Και όλα αυτά όπως πάντα, χωρίς διδακτισμούς αλλά με ευχάριστες τεχνικές εμψύχωσης και ενεργητικής συμμετοχής των παιδιών, με δραματοποιημένα σύντομα χιουμοριστικά κείμενα για τα Χριστούγεννα και τους καλικάντζαρους, και κυρίως με πολύ ζωντανή μουσική, κάλαντα και τραγουδοπαιχνίδια από όλο τον κόσμο.
Το πρόγραμμα έχει σχεδιαστεί και εκτελείται από 5 ειδικούς μουσικο-παιδαγωγούς-εμψυχωτές, που απαρτίζουν το «Μουσικό Παιχνιδοθέαμα του Κρουστόφωνου». Τα παιδιά συμμετέχουν, παίζουν και διασκεδάζουν, σε μεγάλες ή μικρές ομάδες με τη καθοδήγηση των εμψυχωτών και των μουσικών του σχήματος.
Η ομάδα Μουσικό Παιχνιδοθέαμα του Κρουστόφωνου, δεν χρησιμοποιεί ιδιαίτερα σκηνικά και έχει τη δυνατότητα να παίξει σε ανοιχτούς ή κλειστούς χώρους, που διαθέτουν ηχητική υποδομή και απλό φωτισμό.