Τα πρόσωπα

Ελπίδα Τσιλογιάννογλου

Ελπίδα Τσιλογιάννογλου

Πιάνο, Μουσικοπαιδαγωγικά

Γεννήθηκε στην Θεσσαλονίκη. Είναι απόφοιτος του τμήματος Μουσικής Επιστήμης και Τέχνης του πανεπιστημίου Μακεδονίας με ειδίκευση στην διδασκαλία πιάνου και καθηγητή τον Igor Petrin.
Είναι διπλωματούχος πιάνου από το Σύγχρονο Ωδείο Θεσσαλονίκης  με καθηγήτρια την Μάγια Παπαδοπούλου.  Έχει συμμετάσχει στο θερινό course ‘’Music and Dance Education’’ ,Orff Intitut στο Salzburg και έχει παρακολουθήσει το μονοετή κύκλο Μουσικοπαιδαγωγικής Επιμόρφωσης στο Σύγχρονο Ωδείο Θεσσαλονίκης με καθηγητές τους :  Δ. Δημηροπούλου, Γ.Ιωαννίδου , Κώστα Χανή- κρουστά και  Ν.Σερενίδου –χορωδία. 
Έχει παρακολουθήσει μαθήματα παραδοσιακών κρουστών με καθηγητή τον Κώστα Πουλιανάκη και μαθήματα φλογέρας με τον Gil Gouldier-Leroy και έχει συμμετάσχει σε διάφορα σεμινάρια πιάνου και μουσικοθεραπείας στην Ελλάδα και το εξωτερικό με καθηγητές τους : L.Boyadjieva , B.Ringeissen, J.Rose, P.Vladiguerov,  Χ.Αγγελόπουλο,  A.Aνισέγκο, M. Αστεριάδου, Αγάθη Λειμονη, Μ.Τιρίμο, Γ.Χατζηνίκο, Ν.Ψαλτοπούλου κ.ά.
Έχει διατελέσει υπότροφος του ΙΚΥ, έχει συμπράξει ως μουσικός  ορχήστρας και ως σολίστ με την ορχήστρα του Σ.Ω.Θ., έχει ηχογραφήσει για το ραδιόφωνο και την τηλεόραση ως συνοδός χορωδιών και ερμηνεύοντας έργα για σόλο πιάνο. Είναι μέλος του Κρουστόφωνου και του συνόλου’ Μικρό Μουσικό Παιχνιδοθέαμα ‘. Διδάσκει σε ωδεία, σχολεία, ΙΕΚ , θερινά εργαστήρια κ.α.